Fejlesztésekre koncentrál a Csányi Pincészet 2020-ban

A Csányi Pincészet 18 évvel ezelőtt hozta létre villányi tradíciókra támaszkodva a kor kihívásainak megfelelő, nagy mennyiségű bor készítésére alkalmas modern borászati épületegyüttesét. 

Csányi Pincészet Zrt. 2020.04.30.

A termőterületek bővülése, a kapacitások továbbra is megfelelő kihasználása érdekében, valamint az eltelt 18 év működési tapasztalataiból levont következtetések alapján a következő fejlesztéseket valósítjuk meg 2020-ban:

· Jelenleg csak egy garat fogadja feldolgozásra a szüretről beáramló szőlőtermést. Üzembiztonsági okokból egy kiegészítő garatot létesítünk a már meglévő garathoz csatolva. 

· A kapu irányába kibővítjük a meglévő erjesztőtartály-területet.

· Az erjesztő és a palackozás előtti tároló kapacitásának bővítésére egy új tartálycsoportot telepítünk. Ennek befogadására készül egy épület, mely ~1100 m2 alapterületű lesz.

· A jelenlegi raktárépület egy új, ~1200 m2 alapterületű egységgel bővül, melynek telepítése a terület domborzati viszonyai miatt csak a térszín alatt valósulhat meg.

A fejlesztési, bővítési munkálatok már megkezdődtek, és várhatóan 2021 tavaszára fejeződnek be.

Kapcsolódó cikkek

Miért olyan különleges a mi Mizo tejünk?

Büszkék vagyunk minden pohár Mizo tejre. Ahogy teheneinkre, világviszonylatban is egyedülálló csodafarmunkra ahol több, mint 2500 szarvasmarháról gondoskodunk. Teheneink kényelmes, kvarchomok borítású pihenőtérben tölthetik idejüket. Az istállónk oldalfalai leereszthetők, az állatokat a nagy nyári melegtől ventilátorokkal összekötött zuhanyzófejekkel bespriccelt víz védi meg. Az állatok a fejőházig tartó rövid utat kényelmes gumijárdán teszik meg, ahol fejésüket korszerű körülmények között, kíméletes gépekkel végezzük.

Bagi Krisztina, Kovács Bettina, Sole-Mizo Zrt.
Általános Takarmány Állategészségügy Technológia Bonafarm 2020.07.29.

Egy magyar startup cég fejlesztését teszteljük Csípőteleken

A Bonafarm Mezőgazdaság csípőteleki szarvasmarhatelepén bevezettük az OKOSFARM egy speciális trágyakezelési monitorozási rendszerét.

Bonafarm, Forrás: agrarszektor.hu
Általános Technológia Bonafarm Informatika 2020.07.02.

Ismét jó példaként szolgált a Bonafarm Mezőgazdaság

Dr. Gergácz Zoltán, a Bóly Zrt. alapanyag-beszerzési és logisztikai ágazatának igazgatója 2019 őszén előadást tartott az MTA Élelmiszer-tudományi Tudományos Bizottságának 376. Tudományos Kollokviumán, ahol a takarmányok és élelmiszer-alapanyagok mikotoxin szennyezése elleni védekezés Bonafarm Csoportnál alkalmazott gyakorlatáról és annak sikereiről tartott előadást.

Bonafarm
Sertésintegráció Általános Sertéstenyésztés Takarmány Állategészségügy Technológia Bonafarm 2020.04.27.