A Csányi Pincészet 18 évvel ezelőtt hozta létre villányi tradíciókra támaszkodva a kor kihívásainak megfelelő, nagy mennyiségű bor készítésére alkalmas modern borászati épületegyüttesét.
A termőterületek bővülése, a kapacitások továbbra is megfelelő kihasználása érdekében, valamint az eltelt 18 év működési tapasztalataiból levont következtetések alapján a következő fejlesztéseket valósítjuk meg 2020-ban:
· Jelenleg csak egy garat fogadja feldolgozásra a szüretről beáramló szőlőtermést. Üzembiztonsági okokból egy kiegészítő garatot létesítünk a már meglévő garathoz csatolva.
· A kapu irányába kibővítjük a meglévő erjesztőtartály-területet.
· Az erjesztő és a palackozás előtti tároló kapacitásának bővítésére egy új tartálycsoportot telepítünk. Ennek befogadására készül egy épület, mely ~1100 m2 alapterületű lesz.
· A jelenlegi raktárépület egy új, ~1200 m2 alapterületű egységgel bővül, melynek telepítése a terület domborzati viszonyai miatt csak a térszín alatt valósulhat meg.
A fejlesztési, bővítési munkálatok már megkezdődtek, és várhatóan 2021 tavaszára fejeződnek be.
Kapcsolódó cikkek
Dobogós helyezést ért el a Bonafarm sertésintegrációs weboldala
Dobogós helyen végzett a Bonafarm Mezőgazdaság a XXX. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Nemzetközi Szakkiállítás és Vásárhoz kapcsolódó, „A Magyar Állattenyésztésért Termékdíj” 2023-as pályázatán.
Czagány Blanka
Sertésintegráció
Általános
Technológia
Bonafarm
Informatika
•
2023.05.22.
Fiaztatói menedzsment (2. rész)
Kiadványunk előző számában elsősorban a fialó tenyészállatokkal, azok elhelyezésével, takarmányozásával foglalkoztunk. Ebben a számban az újszülött malacok kerülnek a fókuszba, mivel a fiatal állatok újszülöttkori növekedési periódusa (egészen a választásig) kritikus időszak a sertéshústermelésben.
Tóth Zoltán Vezető Sertés-szaktanácsadó, Forrás: www.babolnatakarmany.hu
Általános
Sertéstenyésztés
Állategészségügy
Technológia
Bonafarm
Külső szakmai tartalom
•
2023.04.06.
Egy sertéscomb útja a prosciutto vagy a serrano sonkáig
Az MCS Vágóhíd Zrt.-nek több országba is van exportengedélye, így az általunk feldolgozott sonkákból is készül prosciutto vagy a serrano sonka.
Bonafarm Csoport
Sertésintegráció
Általános
Sertéshús
Technológia
Bonafarm
•
2023.03.09.