Bonafarm ágazatok

A Bonafarm Csoport agrárvállalkozásai 2013-tól ágazati felépítésben működnek együtt, így alkotják a Bonafarm Mezőgazdaságot. Rendkívül fontos szerepet töltenek be életünkben, hiszen ők gondoskodnak termékeink kitűnő minőségű alapanyagairól. Sertéságazatunk feladata nem kisebb, mint folyamatos termelés mellett biztosítani a kifogástalan vágóalapanyagot a nagy múltú Pick Szeged Zrt. és stratégiai partnerünk, az MCS Vágóhíd Zrt. számára.

A Bonafarm Mezőgazdaság sertésintegrációs programjáról

A Bonafarm Mezőgazdaság sertéságazatának tevékenysége 1 központi kantelepre, 2 nucleus- és 8 árutermelő koca- telepre, 1 süldő felnevelő telepre, 4 hizlaldára, valamint 6 integrált koca- és 100-120 integrált hízótelepre épül. Sertéságazatunk 2018-ban több mint 600 000 db hízósertést bocsátott ki, melynek jelentős részét integrációs partnereink hizlalták fel. Célunk, hogy az éves kibocsátást 2021-re 750 000 db-ra növeljük. Mindezt az integrációs bérhizlaló partnerek segítségével.

A Bonafarm Mezőgazdaság által hazánkban kiépített kiemelkedő sertésintegrációs rendszer egy széles körű, kölcsönösen előnyös együttműködés, ami piaci elvek szerint működik (a felek tőzsdei alapon képzett árakon számolnak el egymással). Az integráció mindkét fél számára a gazdasági lehetőségek kihasználását célozza meg.

Cégcsoportunk tagjai biztosítják partnereink számára a malacokat, a folyamatos szakmai és állatorvosi felügyeletet és a magas minőségű takarmányt, s így biztosak lehetünk abban, hogy az előállított sertések húsa kiváló lesz, és minden tekintetben megfelel a legszigorúbb követelményeknek is.

Az integrációs projekt amellett, hogy segít elérni növekedési céljainkat, a hazai sertéságazat további szereplői számára is előnyöket hoz. Sertésintegrációnk növelése azt jelenti, hogy még több sertéstenyésztéssel foglalkozó gazdának tudunk a Bonafarm Mezőgazdaság partnereként biztos megélhetést és kiszámítható fejlődési lehetőséget kínálni.

A Bonafarm Mezőgazdaság sertéságazatával együtt dolgozó telepek számára az alábbi segítségeket nyújtjuk:

 • telepi állománycsere,
 • szakmai segítség a program végrehajtásához,
 • hosszú távú felvásárlási garancia biztosítása,
 • pénzintézeti finanszírozás lehetősége.

Partnereinkkel koca-, illetve hízó integrációs együttműködést kötünk.

A kocaintegráció célja a hízóalapanyag-előállítás a Bonafarm Mezőgazdaság számára, míg a hízóintegrációé a saját telepeken és a kocaintegrációban előállított malacok véghizlalása a leadásig.

Kocaintegráció

Kocaintegrációs partnereinkkel együtt biztosítjuk a Bonafarm Mezőgazdaság számára a hízóalapanyagot, ezen telepek feladata a malac-előállítás.

A csatlakozó vállalkozásokkal hosszú távú, 7-10 éves szerződést kötünk.

A kocaállomány cseréjéhez szükséges kocasüldőket a Bonafarm Mezőgazdaság a saját nucleustelepéről biztosítja. Az állománycserét követően szigorú minőségbiztosítás mellett gyártott, a kiválasztott genetika korosztályi igényeit pontosan kielégítő takarmányt szállítunk partnereink számára. Felkészült szaktanácsadó kollégáink segítenek a termelés teljes folyamatában a lehető legjobb termelési eredmények elérésében. A 25-35 kg-os malacokat a battériás időszak végén ötéves árképzéssel piaci áron vásároljuk meg partnereinktől.

A kocaintegrációban résztvevő partnerek előnyei:

 • a korábban hizlalásra fordított pénzeszközei felszabadulnak
 • a lekötött tőkeigénye csökken
 • pénzügyi stabilitása javul
 • termelési kockázata minimálisra mérséklődik
 • az előállított malacok felvásárlása garantált

Hízóintegráció

Hízóintegrációnkban zajlik a saját telepeinken illetve a kocaintegrációban előállított malacok véghizlalása a leadásig. Mivel a kocaintegrációhoz hasonlóan a hízóintegráció esetében is teljes telepet telepítünk be, így a partnernek nincs kihasználatlan kapacitása és elkerülhető az állományok keveredése is.

A csatlakozó vállalkozásokkal turnusokra szóló szerződéseket kötünk.

A hízóintegrációban résztvevő partnerek előnyei:

 • jelentős forgóeszköz igény nélkül vehetnek részt a hízó előállítás folyamatában
 • függetlenítik magukat a hízó és takarmánypiac árváltozásaitól
 • szerződésben rögzített termelési paraméterek elérése esetén, jól kiszámítható bevételre tesznek szert
 • komolyabb tőkelekötés nélkül, akár bérelt telepen is hozzájárulhatnak egyes elmaradott régiók munkaerőhelyzetének javításához
 • szakembereinek irányítása mellett minimális termelési kockázattal lehetnek beszállítói Közép-Kelet Európa egyik meghatározó mezőgazdasági vállalkozásának
Összefoglaló Kocaintegráció Hízóintegráció
Bonafarm biztosítja Kocasüldő (termelő megveszi)
Szaporító anyag (vagy kan)
Premix és prestarter (takarmány opció)
Szállítás
Technológiai eljárás
Malac (hízóalapanyag)
Takarmány (Késztakarmány)
Szállítás
Technológiai eljárás
Partner biztosítja Telephely (előírásoknak megfelelő)
Munkaerő
Rezsi
Trágya elhelyezés
Telephely (előírásoknak megfelelő)
Munkaerő
Rezsi
Trágya elhelyezés
Tulajdon Kocasüldő, koca és malac is a termelő tulajdona Hízók a Bonafarm tulajdonában maradnak
Termelés Folyamatos, hosszú távú szerződéssel. Szakaszos. Betelepítés, leürítés, elszámolás.
Végtermék 25-35kg-os malac (telepi adottságok alapján) 118-125kg-os hízó
Elszámolás Teljes malac szaporulat felvásárlása piaci áron (szerződés szerint)
Állati hullaártalmatlanítás és a 148/2007 FVM rendelet állategészségügyi támogatás a termelő partneré 37/2015 FM rendelet tenyészkoca állatjóléti támogatása
Súlygyarapodás (és egyéb technológiai mutatók) alapján számított bérhízlalási díj
+ Állatjóléti támogatás a termelő partneré
Finanszírozási igény Magas
(kocasüldők, takarmány és rezsi) – kedvező banki finanszírozás elérhető!
Alacsony
(csak rezsi költségek)

Kérdése van? Írja meg nekünk!