Nagydíjjal ismerték el a Bonafarm Mezőgazdaság fenntartható takarmányozási technológiáját

Nagydíjat nyert a Bonafarm Mezőgazdaság a XXIX. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Nemzetközi Szakkiállítás és Vásárhoz kapcsolódó, „A Magyar Állattenyésztésért Termékdíj” 2022-es pályázatán.

„A Magyar Állattenyésztésért Termékdíj” idei pályázatának nagydíját a Bonafarm Mezőgazdaság takarmány- és sertéságazata nyerte el „Fenntartható takarmányozási megoldások a vágósertés-előállítás környezetterhelésének és ökológiai lábnyomának csökkentése érdekében” című szakmai anyagával.


A pályázati anyag fókuszában a Bonafarm Mezőgazdaság takarmány- és sertéságazata által közösen elvégzett, Magyarországon egyedülállónak számító olyan kísérletek és fejlesztések álltak, amelyek eredményeképp a kedvezőtlen ökonómiai környezetben is képes a mezőgazdasági vállalatcsoport egyensúlyt teremteni a nagyüzemi termeléssel történő vágósertés-előállításban úgy, hogy közben az ökológiai elvárásoknak is maradéktalanul megfelel.


A cikk folytatását az alábbi linken olvashatják:


https://www.babolnatakarmany.hu/nagydijjal-ismertek-el-a-bonafarm-mezogazdasag-fenntarthato-takarmanyozasi-technologiajat/


Kapcsolódó cikkek

Miért ünnepeljünk malaccal? Ebből a kampányból kiderül

Elsődleges cél a sertéshús fogyasztásának növelése és az abból előállított termékek vásárlásának ösztönzése.

Forrás: www.agroinform.hu; Kép forrás: www.pixabay.com
Általános Sertéshús Egyéb Külső szakmai tartalom 2022.11.28.

A jövő fenntartható sertéshús termelése a DanBred-ben rejlik

A DanBred és a Bonafarm Mezőgazdaság sertéságazata 2022. november 8-án szakmai napot tartott Sarlóspusztán. Az esemény mind az ágazat szakemberei, mind pedig az ágazat partnerei számára lehetőséget nyújtott arra, hogy megismerjék a DanBred és Bonafarm Mezőgazdaság sertéstenyésztését valamint a két fél közötti együttműködést.

www.bonafarm.hu
Sertésintegráció Általános Sertéstenyésztés Sertéshús Technológia Bonafarm Külső szakmai tartalom 2022.11.19.

Fiaztatói menedzsment (1. rész)

Az elmúlt években kialakult gazdasági környezet alapjaiban változtatta meg a sertéstartók helyzetét, a sertéstartás gazdaságosságát. Az ASP, a Covid, az „egekbe szökő” energia árak, a megemelkedett takarmány költségek egyaránt mélyítették a kialakult válságot. További problémát okozott, hogy a malacok takarmányozásában korábban rutinszerűen alkalmazott ZnO használatát betiltották, és a preventív céllal alkalmazott antibiotikumok használata is szigorúbb szabályozás alá került.

Szerző: Tóth Zoltán vezető sertés szaktanácsadó, Gerencsér Gábor sertés szaktanácsadó Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. Forrás: www.babolnatakarmany.hu
Általános Sertéstenyésztés Takarmány Technológia Bonafarm Egyéb Külső szakmai tartalom 2022.09.22.