Új keverőgép és technológia Újszászon

2020 nyarán befejeződött a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. újszászi telephelyén a keverővonal megújítását célzó beruházás.

Lengyel Árpád Takarmány , Technológia , Bonafarm 2020.10.14.

Az előkészületek még 2019-ben kezdődtek, amikor eldöntöttük, hogy a régi keverőgépet, mely a 80-as években került beépítésre, lecseréljük. A beruházási és a termelési csapat közösen kezdte meg a tervezést, majd a folyamat végén újra együtt dolgozhattak a gép beépítésénél.

Az előző mixer egy szalagcsigás szerkezet volt. Az eltelt kb. 30 év alatt üzembiztosan keverte a takarmányokat. 300 másodperces keverési ideje alkalmas volt arra, hogy a törvényi szabályozásoknak megfelelő, homogén takarmányok kerüljenek ki az üzemből partnereinkhez.

A berendezés korát, valamint a folyamatos fejlesztést szem előtt tartva felmerült az igény egy újabb, modernebb keverőgép beszerzésére. A csapat a magas műszaki színvonalú, a holland Ottevanger cég által gyártott keverőlapátos apparátust választotta, mely 2.000 kg egységes takarmánykeveréket képes előállítani 180 másodperc alatt.

A régi keverő kiemelésében, valamint az új daruzásában és beszerelésében nagy segítséget nyújtott a Feed Safety csapata, akik az Ottevanger hivatalos magyarországi kivitelezői. Csapataink együttes erővel alig 2 hét alatt beillesztették a már meglévő technológiába a korszerű gépsort. A keverőgépen kívül megújult a betároló és a kitároló rédler (láncos szállító), az elő- és utótartály, valamint a gyógyszeres kézi beöntős garat is.

A próbagyártások után magabiztosan tekintünk előre, és hiszünk benne, hogy az új technológiák növelik majd a hatékonyságunkat.


(A képen balról jobbra: Vincze Gergely, Bakó Roland, Nyíri Lajos, Kőtelki Zoltán, Kocsis István, Tamás Sándor)

Kapcsolódó cikkek

Ötszörös MagyarBrands díjas a Bábolna Takarmány

A „Kiváló Üzleti Márka” kategóriában idén is – immár ötödik alkalommal – MagyarBrands díjat nyert a Bábolna Takarmány.

Harmath Krisztina
Takarmány Bonafarm Egyéb 2020.10.21.

Vadonatúj honlapot kapott a Bonafarm Csoport!

Kora ősszel életre kelt a Bonafarm Csoport új honlapja, így a jövőben egy teljesen új felülettel találkozhatnak azok, akik ellátogatnak a www.bonafarmcsoport.hu weboldalra. 

Czagány Blanka
Bonafarm Egyéb 2020.10.14.

Miért olyan különleges a mi Mizo tejünk?

Büszkék vagyunk minden pohár Mizo tejre. Ahogy teheneinkre, világviszonylatban is egyedülálló csodafarmunkra ahol több, mint 2500 szarvasmarháról gondoskodunk. Teheneink kényelmes, kvarchomok borítású pihenőtérben tölthetik idejüket. Az istállónk oldalfalai leereszthetők, az állatokat a nagy nyári melegtől ventilátorokkal összekötött zuhanyzófejekkel bespriccelt víz védi meg. Az állatok a fejőházig tartó rövid utat kényelmes gumijárdán teszik meg, ahol fejésüket korszerű körülmények között, kíméletes gépekkel végezzük.

Bagi Krisztina, Kovács Bettina, Sole-Mizo Zrt.
Általános Takarmány Állategészségügy Technológia Bonafarm 2020.07.29.