Dobogós helyezést ért el a Bonafarm sertésintegrációs weboldala

Dobogós helyen végzett a Bonafarm Mezőgazdaság a XXX. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Nemzetközi Szakkiállítás és Vásárhoz kapcsolódó, „A Magyar Állattenyésztésért Termékdíj” 2023-as pályázatán.

„A Magyar Állattenyésztésért Termékdíj” idei kiírásában a Bonafarm Mezőgazdaság sertéságazata a „Digitalizált folyamatkezelés a Bonafarm Integrációban” című pályázatával III. helyezést ért el az Agrárinformatika, tartástechnológia alkategóriában.


A pályázati anyag fókuszában a webalapú sertéstelepirányítási rendszer, a Bonafarm Sertésintegráció weboldala állt. A portál azon túl, hogy jelentősen gyorsítja és egyszerűsíti a vállalat és a partnerei közötti kommunikációt, a digitalizált folyamatszabályozás révén támogatja a gyors és pontos adatszolgáltatást, ami hozzájárul a sertéstenyésztés naturális és gazdasági eredményességének növeléséhez. A partnerek a futásidőben kapott információknak köszönhetően javítani tudnak a válogatási hatékonyságon, ami fajlagos takarmányhasznosulást is eredményez.


A díjat Balázs Norbert, a Bonafarm Mezőgazdaság sertésintegrációs igazgatója vette át a díjkiosztón.


„Az agrárpályázatok legnívósabb versenyén egy igen erős mezőnyben sikerült felállnunk a dobogóra, aminek nagyon örülünk. A portál 3 éve működik, több, mint 1,5 millió hízósertés adatait tároljuk, ami már egy elég nagy adathalmaz ahhoz, hogy megbízható statisztikákat készítsünk a stratégiai céljaink kialakításához, valamint partnereink fejlődésének további támogatásához” – mondta el Balázs Norbert.


Az idei évben – kiemelkedő számú – összesen 24 pályázatot nyújtottak be az „Állattenyésztési Termékdíj” kategóriában. Ezen belül a pályázat szervezője három alkategóriát alakított ki: (1.) Takarmányozás; (2.) Állategészségügy, élelmiszerfeldolgozás, genetika; (3.) Agrárinformatika, tartástechnológia. Utóbbiba kerültek a legösszetettebb, legszínvonalasabb anyagok is, amit a zsűri két sorozat II. és III. díj kiosztásával honorált.


A pályázatokat rangsoroló szakmai zsűri elnöke Dr. Wagenhoffer Zsombor, a Magyar Állattenyésztők Szövetségének ügyvezetője volt, míg a bíráló bizottság tagjai közt helyet kapott Dr. Annaházi László, az ANIPHARMA Kft. ügyvezetője és Dr. Sallai László, az Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának Növénytudományi és Környezetvédelmi Intézetének főiskolai docense. 


Az alábbi linken megnézhetik a kapcsolódó interjúnkat:

Forrás: www.Youtube.com Új Mezőgazdasági Magazin csatornája 2023.05.21 


Kapcsolódó cikkek

Fiaztatói menedzsment (2. rész)

Kiadványunk előző számában elsősorban a fialó tenyészállatokkal, azok elhelyezésével, takarmányozásával foglalkoztunk. Ebben a számban az újszülött malacok kerülnek a fókuszba, mivel a fiatal állatok újszülöttkori növekedési periódusa (egészen a választásig) kritikus időszak a sertéshústermelésben.

Tóth Zoltán Vezető Sertés-szaktanácsadó, Forrás: www.babolnatakarmany.hu
Általános Sertéstenyésztés Állategészségügy Technológia Bonafarm Külső szakmai tartalom 2023.04.06.

Egy sertéscomb útja a prosciutto vagy a serrano sonkáig

Az MCS Vágóhíd Zrt.-nek több országba is van exportengedélye, így az általunk feldolgozott sonkákból is készül prosciutto vagy a serrano sonka. 

Bonafarm Csoport
Sertésintegráció Általános Sertéshús Technológia Bonafarm 2023.03.09.

Támogatások igénylésével és kifizetésével kapcsolatos rendeletet módosítottak

A Magyar Közlöny 2022. évi 215. számában az Agrárminiszter 159/2022. (XII. 27) AM rendelete módosította, az egyes állatbetegségek megelőzésével, illetve leküzdésével kapcsolatos támogatások igénylésének és kifizetésének rendjéről szóló 148/2007. (XII. 8.) FVM rendeletet. 

Forrás: www.magyarkozlony.hu; www.net.jogtar.hu; Kép forrás: www.pixabay.com; Czagány Blanka és Csernáczki Csilla
Sertésintegráció Általános Sertéstenyésztés Állategészségügy Egyéb Külső szakmai tartalom 2023.01.06.