Támogatások igénylésével és kifizetésével kapcsolatos rendeletet módosítottak

A Magyar Közlöny 2022. évi 215. számában az Agrárminiszter 159/2022. (XII. 27) AM rendelete módosította, az egyes állatbetegségek megelőzésével, illetve leküzdésével kapcsolatos támogatások igénylésének és kifizetésének rendjéről szóló 148/2007. (XII. 8.) FVM rendeletet. 

Forrás: www.magyarkozlony.hu; www.net.jogtar.hu; Kép forrás: www.pixabay.com; Czagány Blanka és Csernáczki Csilla Sertésintegráció , Általános , Sertéstenyésztés , Állategészségügy , Egyéb , Külső szakmai tartalom 2023.01.06.

Az alábbiakban felsoroljuk azon részeket, melyek a sertés ágazatban együttműködő partnereinket is érintik.


- Laboratóriumi minták alkalmaságával és leigazolásával összefüggő kifizetés,

- Vizsgálati megrendelő és adattartalma,

- Vizsgálati kódok részbeni módosulása és új kód tartalma,

- Ágazatokban felhasználható keretek összegei,

- Támogatási kérelem továbbítása a Vármegyei Kormányhivatal és a Kincstár között 15 napra korlátozódik,

- és az FVM rendelet mellékletei néhány pontban változnak.A rendeletmódosítást a Magyar Közlöny 2022. évi 215. számában, a 10345 oldatól a 10351 oldalig olvashatják az alábbi linken keresztül:

https://magyarkozlony.hu/dokumentumok/e6976685457489fd73a5dbcab6c5bc9f9038f691/megtekintesA már módosított rendeletet az alábbi linken olvashatják:

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a0700148.fvmPartnereink a felhasználói fiókjukba történő bejelentkezés után, a dokumentumtárban megtalálhatják a rendelet módosított részeit is kiemelő dokumentumot. 

Kapcsolódó cikkek

Miért ünnepeljünk malaccal? Ebből a kampányból kiderül

Elsődleges cél a sertéshús fogyasztásának növelése és az abból előállított termékek vásárlásának ösztönzése.

Forrás: www.agroinform.hu; Kép forrás: www.pixabay.com
Általános Sertéshús Egyéb Külső szakmai tartalom 2022.11.28.

A jövő fenntartható sertéshús termelése a DanBred-ben rejlik

A DanBred és a Bonafarm Mezőgazdaság sertéságazata 2022. november 8-án szakmai napot tartott Sarlóspusztán. Az esemény mind az ágazat szakemberei, mind pedig az ágazat partnerei számára lehetőséget nyújtott arra, hogy megismerjék a DanBred és Bonafarm Mezőgazdaság sertéstenyésztését valamint a két fél közötti együttműködést.

www.bonafarm.hu
Sertésintegráció Általános Sertéstenyésztés Sertéshús Technológia Bonafarm Külső szakmai tartalom 2022.11.19.

Fiaztatói menedzsment (1. rész)

Az elmúlt években kialakult gazdasági környezet alapjaiban változtatta meg a sertéstartók helyzetét, a sertéstartás gazdaságosságát. Az ASP, a Covid, az „egekbe szökő” energia árak, a megemelkedett takarmány költségek egyaránt mélyítették a kialakult válságot. További problémát okozott, hogy a malacok takarmányozásában korábban rutinszerűen alkalmazott ZnO használatát betiltották, és a preventív céllal alkalmazott antibiotikumok használata is szigorúbb szabályozás alá került.

Szerző: Tóth Zoltán vezető sertés szaktanácsadó, Gerencsér Gábor sertés szaktanácsadó Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. Forrás: www.babolnatakarmany.hu
Általános Sertéstenyésztés Takarmány Technológia Bonafarm Egyéb Külső szakmai tartalom 2022.09.22.