Egy magyar startup cég fejlesztését teszteljük Csípőteleken

A Bonafarm Mezőgazdaság csípőteleki szarvasmarhatelepén bevezettük az OKOSFARM egy speciális trágyakezelési monitorozási rendszerét.

Bonafarm, Forrás: agrarszektor.hu Általános , Technológia , Bonafarm , Informatika 2020.07.02.

Ez a megoldás, melyet a NAK TechLab programjának köszönhetően ismerhettünk meg, lehetővé teszi számunkra, hogy online monitorozzuk a szeparátor házunk gépeinek működését. Ez egyrészt segít abban, hogy az esetleges meghibásodásokat időben észleljük és meg tudjuk előzni a károkat, másrészt pedig külön-külön is finomhangolni tudjuk a gépeinket, ami a hatékonyság érdemi növelését irányozza elő.

A teljes cikket a témában ide kattintva olvashatja el.

Kapcsolódó cikkek

Miért olyan különleges a mi Mizo tejünk?

Büszkék vagyunk minden pohár Mizo tejre. Ahogy teheneinkre, világviszonylatban is egyedülálló csodafarmunkra ahol több, mint 2500 szarvasmarháról gondoskodunk. Teheneink kényelmes, kvarchomok borítású pihenőtérben tölthetik idejüket. Az istállónk oldalfalai leereszthetők, az állatokat a nagy nyári melegtől ventilátorokkal összekötött zuhanyzófejekkel bespriccelt víz védi meg. Az állatok a fejőházig tartó rövid utat kényelmes gumijárdán teszik meg, ahol fejésüket korszerű körülmények között, kíméletes gépekkel végezzük.

Bagi Krisztina, Kovács Bettina, Sole-Mizo Zrt.
Általános Takarmány Állategészségügy Technológia Bonafarm 2020.07.29.

Fejlesztésekre koncentrál a Csányi Pincészet 2020-ban

A Csányi Pincészet 18 évvel ezelőtt hozta létre villányi tradíciókra támaszkodva a kor kihívásainak megfelelő, nagy mennyiségű bor készítésére alkalmas modern borászati épületegyüttesét. 

Csányi Pincészet Zrt.
2020.04.30.

Ismét jó példaként szolgált a Bonafarm Mezőgazdaság

Dr. Gergácz Zoltán, a Bóly Zrt. alapanyag-beszerzési és logisztikai ágazatának igazgatója 2019 őszén előadást tartott az MTA Élelmiszer-tudományi Tudományos Bizottságának 376. Tudományos Kollokviumán, ahol a takarmányok és élelmiszer-alapanyagok mikotoxin szennyezése elleni védekezés Bonafarm Csoportnál alkalmazott gyakorlatáról és annak sikereiről tartott előadást.

Bonafarm
Sertésintegráció Általános Sertéstenyésztés Takarmány Állategészségügy Technológia Bonafarm 2020.04.27.