A jövő fenntartható sertéshús termelése a DanBred-ben rejlik

A DanBred és a Bonafarm Mezőgazdaság sertéságazata 2022. november 8-án szakmai napot tartott Sarlóspusztán. Az esemény mind az ágazat szakemberei, mind pedig az ágazat partnerei számára lehetőséget nyújtott arra, hogy megismerjék a DanBred és Bonafarm Mezőgazdaság sertéstenyésztését valamint a két fél közötti együttműködést.

A rendezvény résztvevői Nagy Tibor integrációs- és stratégiai igazgató megnyitó beszédét követően három előadást hallgathattak meg. A jövő DanBred tenyésztéséről Sigrid Beth Rasmussen, a DanBred termékfejlesztési és Akadémia menedzsere, a DanBred és a Bonafarm Mezőgazdaság együttműködéséről Claus Fertin, a DanBred vezérigazgatója, míg a Bonafarm Mezőgazdaságról, mint a sertéstenyésztés jövőjéről Mátyus Ferenc Róbert, a Bonafarm Mezőgazdaság sertéstenyésztési igazgatója beszélt.


A két szervezet partnerkapcsolata 2014-ben kezdődött, amikor döntés született Bonafarm Mezőgazdaságban a genetikaváltásról. Az elmúlt évek együttműködésének sikerességét pedig mi sem mutatja jobban, mint hogy a Bonafarm Mezőgazdaság által 2015-ben kibocsátott szaporítóanyagmennyiség mára megtízszereződött, az értékesített süldőmennyiség pedig hatszorosára növekedett. A középhídvégi kantelep bővítésének és a nagykondai nukleuszállomány bővülésének köszönhetően az elkövetkezendő években az értékesítési mennyiségek további növekedését várja a sertéságazat.


A Danbred és a Bonafarm Mezőgazdaság sertéságazatának szakemberei kiemelték, a hosszútávú partnerkapcsolat kulcsfontosságú mindkét fél számára, és további közös sikerekben bíznak a sertéstenyésztés területén.

Kapcsolódó cikkek

Dobogós helyezést ért el a Bonafarm sertésintegrációs weboldala

Dobogós helyen végzett a Bonafarm Mezőgazdaság a XXX. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Nemzetközi Szakkiállítás és Vásárhoz kapcsolódó, „A Magyar Állattenyésztésért Termékdíj” 2023-as pályázatán.

Czagány Blanka
Sertésintegráció Általános Technológia Bonafarm Informatika 2023.05.22.

Fiaztatói menedzsment (2. rész)

Kiadványunk előző számában elsősorban a fialó tenyészállatokkal, azok elhelyezésével, takarmányozásával foglalkoztunk. Ebben a számban az újszülött malacok kerülnek a fókuszba, mivel a fiatal állatok újszülöttkori növekedési periódusa (egészen a választásig) kritikus időszak a sertéshústermelésben.

Tóth Zoltán Vezető Sertés-szaktanácsadó, Forrás: www.babolnatakarmany.hu
Általános Sertéstenyésztés Állategészségügy Technológia Bonafarm Külső szakmai tartalom 2023.04.06.

Egy sertéscomb útja a prosciutto vagy a serrano sonkáig

Az MCS Vágóhíd Zrt.-nek több országba is van exportengedélye, így az általunk feldolgozott sonkákból is készül prosciutto vagy a serrano sonka. 

Bonafarm Csoport
Sertésintegráció Általános Sertéshús Technológia Bonafarm 2023.03.09.