A jövő fenntartható sertéshús termelése a DanBred-ben rejlik

A DanBred és a Bonafarm Mezőgazdaság sertéságazata 2022. november 8-án szakmai napot tartott Sarlóspusztán. Az esemény mind az ágazat szakemberei, mind pedig az ágazat partnerei számára lehetőséget nyújtott arra, hogy megismerjék a DanBred és Bonafarm Mezőgazdaság sertéstenyésztését valamint a két fél közötti együttműködést.

A rendezvény résztvevői Nagy Tibor integrációs- és stratégiai igazgató megnyitó beszédét követően három előadást hallgathattak meg. A jövő DanBred tenyésztéséről Sigrid Beth Rasmussen, a DanBred termékfejlesztési és Akadémia menedzsere, a DanBred és a Bonafarm Mezőgazdaság együttműködéséről Claus Fertin, a DanBred vezérigazgatója, míg a Bonafarm Mezőgazdaságról, mint a sertéstenyésztés jövőjéről Mátyus Ferenc Róbert, a Bonafarm Mezőgazdaság sertéstenyésztési igazgatója beszélt.


A két szervezet partnerkapcsolata 2014-ben kezdődött, amikor döntés született Bonafarm Mezőgazdaságban a genetikaváltásról. Az elmúlt évek együttműködésének sikerességét pedig mi sem mutatja jobban, mint hogy a Bonafarm Mezőgazdaság által 2015-ben kibocsátott szaporítóanyagmennyiség mára megtízszereződött, az értékesített süldőmennyiség pedig hatszorosára növekedett. A középhídvégi kantelep bővítésének és a nagykondai nukleuszállomány bővülésének köszönhetően az elkövetkezendő években az értékesítési mennyiségek további növekedését várja a sertéságazat.


A Danbred és a Bonafarm Mezőgazdaság sertéságazatának szakemberei kiemelték, a hosszútávú partnerkapcsolat kulcsfontosságú mindkét fél számára, és további közös sikerekben bíznak a sertéstenyésztés területén.

Kapcsolódó cikkek

Támogatások igénylésével és kifizetésével kapcsolatos rendeletet módosítottak

A Magyar Közlöny 2022. évi 215. számában az Agrárminiszter 159/2022. (XII. 27) AM rendelete módosította, az egyes állatbetegségek megelőzésével, illetve leküzdésével kapcsolatos támogatások igénylésének és kifizetésének rendjéről szóló 148/2007. (XII. 8.) FVM rendeletet. 

Forrás: www.magyarkozlony.hu; www.net.jogtar.hu; Kép forrás: www.pixabay.com; Czagány Blanka és Csernáczki Csilla
Sertésintegráció Általános Sertéstenyésztés Állategészségügy Egyéb Külső szakmai tartalom 2023.01.06.

Miért ünnepeljünk malaccal? Ebből a kampányból kiderül

Elsődleges cél a sertéshús fogyasztásának növelése és az abból előállított termékek vásárlásának ösztönzése.

Forrás: www.agroinform.hu; Kép forrás: www.pixabay.com
Általános Sertéshús Egyéb Külső szakmai tartalom 2022.11.28.

Fiaztatói menedzsment (1. rész)

Az elmúlt években kialakult gazdasági környezet alapjaiban változtatta meg a sertéstartók helyzetét, a sertéstartás gazdaságosságát. Az ASP, a Covid, az „egekbe szökő” energia árak, a megemelkedett takarmány költségek egyaránt mélyítették a kialakult válságot. További problémát okozott, hogy a malacok takarmányozásában korábban rutinszerűen alkalmazott ZnO használatát betiltották, és a preventív céllal alkalmazott antibiotikumok használata is szigorúbb szabályozás alá került.

Szerző: Tóth Zoltán vezető sertés szaktanácsadó, Gerencsér Gábor sertés szaktanácsadó Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. Forrás: www.babolnatakarmany.hu
Általános Sertéstenyésztés Takarmány Technológia Bonafarm Egyéb Külső szakmai tartalom 2022.09.22.